středa 31. srpna 2016

Knižní deníček 08/16

Tak tu pro vás zase mám knižní deníček, který se ale asi se zářím změní spíše na doporučenu četbu na vysoké.


Spoutáni magií - Richelle Mead
Pátý díl série. Má velmi rychlý spád a spoustu se tady toho odehraje. Hodnocení 92% a ode mě 4/5.
Originální název: Spirit bound
Žánr:Sci-fi a fantasy, Pro děti a mládež
Rok vydání: 2010, 1. vydání originálu: 2008
Počet stran: 360
Nakladatelství: Domino
87. nejlépe hodnocená kniha
Dimitrij dal Rose poslední šanci, aby se rozhodla. Její volba však byla špatná...
Po dlouhé a strastiplné cestě na Sibiř, kam se vydala hledat milovaného Dimitrije, se Rose vrací na Akademii svatého Vladimíra, ke své nejlepší kamarádce Lisse a ostatním. Maturita se rychle blíží a dívky se už nemohou dočkat opravdového života za železnou branou akademie. Avšak Rose stále s bolestí v srdci vzpomíná na Dimitrije, kterého přes všechno zlé nedokáže přestat milovat.
Nedokázala ho zabít, když dostala šanci. A v blízké budoucnosti se možná začnou naplňovat její nejhorší sny: Dimitrij ochutnal její krev a Rose v hloubi duše ví, že ji pronásleduje. Přesto se stále nevzdává naděje na Dimitrijovu záchranu - otázkou ovšem zůstává, jestli se jí ho podaří zachránit dřív, než ji Dimitrij zabije a promění ve Strigojku, bude jejich láska opravdu věčná?
Richelle Mead je autor na seznamu NY Times a USA Today bestsellerů, píše fantasy knih pro dospělé a mládež. Původně pochází z Michiganu, nyní žije v Seattlu ve státě Washington, kde na plný úvazek pracuje na svých třech sériích. Než se stala spisovatelkou, vyzkoušela si několik různých kariér. Získala diplom z několika fakult - svobodné umění, náboženství a učitelství pro středí a vysoké školy. Nakonec se rozhodla, že svou cestu vidí ve psaní, ale je přesvědčená, že všechno její vzdělání ji na to připravilo. Richelle, celoživotní čtenář, byla vždy fascinována mytologií a folklórem. Když nepíše, dívá se na špatné reality show, cestuje, zkouší zajímavé koktejly nebo nakupuje oblečení. Spoustu oblečení. Sama o sobě tvrdí, že je závislá na kávě, neustále bojuje (a prohrává) s prokrastinací, je zapálená pro všechny vtipné a zábavné věci. Série Vampýrská akademie je její nejprodávanější. Byla na seznamu bestsellerů NYTimes a US Today, získala ocenění do Americké knihovní asociace a byla přeložena do třiceti jazyků.
Zastavili jsme před vysokým plotem z ostnatého drátu s velikým nápisem SOUKROMÝ MAJETEK- NEPOVOLANÝM VSTUP ZAKÁZÁN. Písmena byla červená, zřejmě aby zdůraznila vážnost té výstrahy. Osobně bych k tomu přidala lebku se zkříženými hnáty, aby to bylo ještě jasnější.
Kniha Spoutáni magií (Spirit Bound) vyhrála GoodReads Choice Awards za rok 2010 v kategorii Best Goodreads Author (1 925 hlasů).

Podvol se - Maya Banks
Tak jsem zkusila další román z tohoto žánru, hodnocení 65% a ode mě 3/5.
Originální název: Letting Go
Žánr: Literatura světová, Romány, Pro ženy
Rok vydání: 2014, 1. vydání originálu: 2014
Počet stran: 352
Nakladatelství: Baronet
Jste připraveni oddat se temným touhám? V trilogii Bez dechu otestovala Maya Banks hranice smyslnosti. Ve své nové sérii si dala jediný cíl: překročit je… Josslyn už jednou nalezla svou spřízněnou duši a ví, že znovu se jí to nepodaří. Mladá vdova se po letech truchlení odhodlá vyhledat to, co jí její milovaný manžel dát nemohl: dominanci. Nikdy by ji ale nenapadlo, že by v klubu, kde si lidé plní své nejtemnější touhy, nalezla toho jediného muže, který jí byl vždy oporou. Dash celá léta miloval ženu svého nejlepšího přítele, vždy v sobě ale tu touhu potlačoval. Když pak na Josslyn narazí v exkluzivním klubu, předpokládá, že sama neví, co zde očekávat – dokud se mu sama nevyzná ze svých přání. Jestli chce Josslyn poznat zákoutí submise a dominance, Dash touží být tím, kdo ji do tohoto světa uvede. Bude tím jediným, kdo se jí bude dotýkat, kdo ji bude opatrovat… kdo ji bude milovat. A bude tím jediným, komu se Josslyn podvolí…
Maya Banks je americká spisovatelka. Píše romantické, erotické nebo skotské historické romány. S manželem a třemi dětmi žije v jihovýchodním Texasu. Miluje kočky, ale když jí dcera řekla, že potřebuje psa, pořídili si ho. Když nepíše, věnuje se rybaření, cestování nebo hraje poker. Miluje, když se hrdina zamiluje na první pohled a ví, že žena, kterou potkal, je ta pravá. A to je také častým tématem jejích knih. Napsala také několik knih s paranormální tematikou. K jejím oblíbeným autorům patří například Christine Feehan, Julie Garwood, Sharon, Linda Howardovy či , Elizabeth Lowell

Podlehni - Maya Banks
A máme tu druhý díl, hodnocení 72% a ode mě 2/5.
Originální název: Giving In
Žánr: Literatura světová, Romány, Pro ženy
Rok vydání: 2014, 1. vydání originálu: 2014
Počet stran: 288
Nakladatelství: Baronet
Kylie moc dobře, ví, jak se na ni Jensen dívá. Vidí v jeho očích temné přísliby. Vidí dominantní sílu, již v sobě tento muž ukrývá. A to ji děsí. S bratrem sotva přežili dětství plné násilí a týrání, nedokáže si proto představit, že by se někdy dokázala vzdát kontroly a zcela se muži podvolit. Zvláště ne muži jako Jensen. Nebo snad ano?
Jensen vidí stíny, jež se zračí v Kyliiných očích. Ví, že s ní musí jednat jemně, jinak ji ztratí. Chce jí ukázat, že dominance neznamená jen bolest, svazování či poslušnost. A že podlehnout – zcela a pouze jemu – může naplnit prázdnotu v jejím srdci víc než cokoli jiného…

Podřiď se - Maya Banks
Třetí díl o poslední dívce z trojice kamarádek, který má hodnocení 68% a ode mě 3/5.
Originální název: Taking It All
Žánr: Literatura světová, Romány, Pro ženy
Rok vydání: 2015, 1. vydání originálu: 2014
Počet stran: 264
Nakladatelství: Baronet
Chessy a Tate jsou svoji už několik let. Vášnivý vztah s milovaným mužem byl vším, po čem kdy toužila. Slíbila mu poslušnost, podřídila se mu, a Tate vždy její dar něžně opatroval. Cítila se milovaná, v bezpečí. Tatea ale v poslední době příliš zaměstnává jeho práce a Chessy ví, že se brzy bude muset něco změnit, jinak mohou o vše přijít. Tate vždy svou ženu miloval, jeho práce mu však zabírá čím dál víc času. Když Tate vycítí, že je Chessy nešťastná, naplánuje společnou noc, která má mezi nimi opět zažehnout plamen. Pracovní hovor v nevhodnou chvíli ale ohrozí Chessyino bezpečí a otřese její důvěrou. Tate přísahal, že ji jako její manžel bude vždy milovat a ochraňovat. Svůj slib nesplnil. Odhodlán získat ji zpět, se Tate připravuje na bitvu, v níž bude muset dokázat, že pro něj není nic důležitější než její láska a oddanost.

Poslední oběť - Richelle Mead
Poslední díl série Vampýrské akademie. Hodnocení 93% a ode mě 4/5.
27. nejlépe hodnocená kniha
Originální název: Last Sacrifice
Žánr: Sci-fi a fantasy, Pro děti a mládež
Rok vydání: 2011, 1. vydání originálu: 2010
Počet stran: 440
Nakladatelství: Domino
Vražda. Láska. Zrada. A také poslední oběť, kterou je třeba přinést. Rose čelí obvinění z vraždy. Lissa chce uplatnit svůj nárok na královský trůn. Ne, teď už mezi nimi nebude nic takové jako dřív…
"Neboj se Rozo. Já se nebojím. Vezmu cokoliv mi dají, jen abych byl s tebou. Stojí to za to.''
"Život spočívá v maličkostech. Musíš si vážit a užívat maličkostí. - Rose
Skutečnost je taková, jakou si ji uděláš. (Rose)
Užívej si to, co máš, každý detail toho, kde zrovna jsi. A netrap se tím, kde nejsi.

Zdroj: databazeknih.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat